sábado, 14 de noviembre de 2009

Cinquèna setmana

Dimarts:

Des de Lima, vaig en avió fins a Chiclayo i des d'aquesta interessant ciutat - en la qual es troba la càmera funerària del senyor de Siplán - em dirigeix per tierra a Cutervo, en un viatge interminable de quasi bé 12 hores. Arrib a una ciutat en mig d'una campinya verda plena de vaques, pròpia d'un ambient típicament rural.
La rebuda és molt càlida per part dels mestres de la UGEL (Unitat de Gestió Educativa Local).
A partir del primer dia seran els meus custodis permanents. Em presenten la programació establerta: Visites als centres en horari de matins - de 9 a 12 hs. - i capacitació de mestres als capvespres - de 15 a 19 hs. -. Com imaginareu, els dies es presenten amb una agenda molt ajustada però molt interessant.
A les sessions matineres, faig observació i comentari de classes als mestres que participen els capvespres al taller de "Projectes de treball" que estic impartint. Afortunadament la temàtica els hi ha agradat molt i es mostren molt receptius. El cap de setmana m'han convidat a anar al parc natural San Andrés. Jo pensava que podíem anar caminant ... però m'han avisat que arribaríem en cotxe ("carro") al cap de tres hores ... quina diferència amb ses distàncies menorquines ...

1 comentario:

  1. Aqui en Menorca 15 minutos en coche nos parece mucho, y con carreteras asfaltadas.
    Cuando regreses alucinaras con la nueva carretera Mahón-San Luis

    ResponderBorrar

Moltes gràcies per intervenir amb el teu comentari

Presentació

Josefina Villena
finavillena@gmail.com



Aquest Blog “Menorca – Perú i viceversa” pretén fer de lligam entre els professors d’una i altra banda, per intercanviar estratègies d’actuació dins la classe, que puguin servir com a nexe d’unió i d’intercanvi educatiu.

Com va començar aquesta idea? Com ja sabeu, l’STEI ofereix cada estiu, la possibilitat de realitzar projectes de cooperació entre diferents països llatinoamericans. La idea d’anar al Perú i de poder intercanviar sabers pedagògics amb mestres d’allà sempre ha estat un dels meus desitjos professionals.

Vam coincidir quatre professors: Na Marta González, na Noelia Madrazo, en Víctor Durbà i jo per anar a Lima i contactar amb l’IPP (Instituto de Pedagogia Popular) i l’IFEJANT ((Instituto de formación para educadores de jóvenes, adolescentes y niños/as trabajadores) per realitzar formació a mestres de les ciutats de Puno, Jaén, Piura, Chincha i Lima.

L’experiència va ser molt enriquidora per tots quatre. La veritat és que s’aprèn molt de tot el que es viu allà. Crec que noltros sortim més que beneficiats i des d’aquí m’agradaria engrescar a tot el professorat amb ganes de compartir experiències, que s’animi i s’apunti a participar!

A partir d’aquest curs 09-10, he sol·licitat una llicència de cooperació educativa al Perú, per a tot el curs escolar per anar a compartir coneixement amb mestres de Lima, Cutervo i Piura. Partiré de viatge a principis d’octubre. Ja us aniré contant com va ...