domingo, 22 de noviembre de 2009

Documental: "Perú. Menors. Treballar per sobreviure"

Emitit per RTVE el 18-05-2009:

No es concibeix a la nostra societat que un fillet no vagi a l'escola perquè ha de treballar, però és la realitat per a milions d'al·lots i al·lotes de tot el planeta. Un equip de "En Portada" va recórrer el Perú en 2006 durant vàrias setmanes, per a conèixer les causes i les conseqüències per les quals més de dos milions de menors treballen sense escolarització i no empren el seu temps lliure, jugant.
"Menors, treballar per a sobreviure", és un dels quatre reportatges de la premiada sèrie "Las llagas de la infancia". A més del premi Dret de la Infància i Periodisme 2006 que va rebre, la sèrie va ser guardonada amb el premi Mans Unides de Televisió.
Adreça:
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20090518/portada-peru-menores-trabajar-para-sobrevivir/507822.shtml
Fotos de les activitats de Huacho:
http://www.ipp-peru.com/encuentroHuacho09.php
També us recoman aquest vídeo sobre la desnutrició de la població infantil peruana:

No hay comentarios.:

Publicar un comentario

Moltes gràcies per intervenir amb el teu comentari

Presentació

Josefina Villena
finavillena@gmail.com



Aquest Blog “Menorca – Perú i viceversa” pretén fer de lligam entre els professors d’una i altra banda, per intercanviar estratègies d’actuació dins la classe, que puguin servir com a nexe d’unió i d’intercanvi educatiu.

Com va començar aquesta idea? Com ja sabeu, l’STEI ofereix cada estiu, la possibilitat de realitzar projectes de cooperació entre diferents països llatinoamericans. La idea d’anar al Perú i de poder intercanviar sabers pedagògics amb mestres d’allà sempre ha estat un dels meus desitjos professionals.

Vam coincidir quatre professors: Na Marta González, na Noelia Madrazo, en Víctor Durbà i jo per anar a Lima i contactar amb l’IPP (Instituto de Pedagogia Popular) i l’IFEJANT ((Instituto de formación para educadores de jóvenes, adolescentes y niños/as trabajadores) per realitzar formació a mestres de les ciutats de Puno, Jaén, Piura, Chincha i Lima.

L’experiència va ser molt enriquidora per tots quatre. La veritat és que s’aprèn molt de tot el que es viu allà. Crec que noltros sortim més que beneficiats i des d’aquí m’agradaria engrescar a tot el professorat amb ganes de compartir experiències, que s’animi i s’apunti a participar!

A partir d’aquest curs 09-10, he sol·licitat una llicència de cooperació educativa al Perú, per a tot el curs escolar per anar a compartir coneixement amb mestres de Lima, Cutervo i Piura. Partiré de viatge a principis d’octubre. Ja us aniré contant com va ...